2012. november 29.

Pöttyös

Most csalódást fogok okozni. Nem alakul át a blog, nem veszi föl a Vicces Fizika címet, hanem marad kisfalusi blog. De ha netán valaki annyira föllelkesült, hogy szeretne még ilyeneket olvasni, ajánlom a Rettentő Tudomány könyvsorozatot, nekünk is elég sok van belőle. Minden igaz, tudományos, ami benne van, de vicces is nagyon.

2012. november 28.

Fizikus szemmel

Úgy tűnik, ez a vezeték nélküli téma nagyon érdekes, legalábbis sokakat felajzott. Most újra összefoglalom az utolsó bejegyzés óta kapott hozzászólásokat, mert később szerepük lesz.

2012. november 24.

Vezeték nélkül

Már két bejegyzésben is érintettem ezt a problémát, először még a régi blogon, másodszor pedig két bejegyzéssel ezelőtt, akkor viszont igen hosszú lett a témát érintő hozzászólások listája. Ha esetleg van, aki nem olvasta végig ezt a listát (gondolván, hogy a tök-téma nem lehet olyan izgi), akkor itt összefoglalom az egészet. Na meg azért is összefoglalom, hogy össze legyen foglalva.

2012. november 21.

Röpke

Helyzet- és tervjelentés a múlt heti állapotokról, több pontban:
  1. Kedd. Anyukámat hazaengedték a kórházból, én hozzá költöztem, akkor még nem tudni, mennyi időre. Nem megyünk hétvégén Kisfaluba, mert nekem szombaton egy konferencián a helyem. Esetleg Lajosom megy egyedül, de úgy meg minek, elég sokba kerül.

2012. november 12.

Tökfilkó

Erától tavasszal nem csak virágmagokat kaptam, hanem néhány dísztök magot is. Gondolkodtam egy darabig, hogy hova vessem őket. A szegélykőbe nem lehet, mert akkor vagy a járdára futottak volna, vagy a fűre, akkor meg Lajosom könyörtelenül lekaszálta volna. Végül elég mostohán bántam velük: a szomszéd kerítése mellé vetettem őket, oda, ahol nem hogy kaszás Lajos, de még a madár se jár, sőt, még én sem a locsolócsővel (aminek a vezeték nélküli megoldását még mindig várom valahonnan az égből pottyanni).

2012. november 7.

Az ok

Már napok óta arról kéne beszámolnom, hogy a múlt hetet végig Kisfaluban töltöttük, mivel őszi szünet volt. És a terv ez is volt. Ha nem is az egész hétre, de keddtől-szerdától a négynapos ünnep végéig terveztünk ott lenni. És nem így alakult, egyáltalán nem. Összesen két napot töltöttünk ott: szerda délutántól péntek kora délutánig. Mindig, amikor eljövünk Kisfaluból, elköszönök a háztól és megmondom neki, mikor jövünk legközelebb. Az előző ottlétünkkor azt mondtam neki: nemsokára jövünk és akkor hosszabb időre. Ezt nem tudtam betartani.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...