2015. május 31.

Bekopog

Először csak megjelenik az ablakban, mindig abban az ablakban, ahol éppen én vagyok.

2015. május 28.

Vőlegények

Akárhogy is fáj, mert bizony fáj, Csokiból és Kormiból husi lesz. Elrontották: baknak születtek. Ahhoz viszont, hogy husik legyenek, herétlennek kell lenniük, hogy ne legyen büdös a húsuk. A herementesítésnek több útja is létezik és úgy tűnt, a legfájdalommentesebb a gyűrűzés. Így beszereztük az elasztrátor fogót és 100 gyűrűt (mert csak annyit adtak) és éppen kéthetes korukban megkapták a gyűrűket. Állítólag kb. két hét alatt fognak leesni a herék.

2015. május 21.

Parasztünnep

„Mikor egész nap áztatóan esik,
A dologból könnyen parasztünnep kerekedik.”
(Az idézet a Parasztünnep című CD-ről származik, ami az egyik zenész barátunk közreműködésével is készült.)

2015. május 12.

3 napos harcosok

Még csak 3 naposak és már harcoskodnak. Korminál (ő akadt el a születéskor) eleinte volt némi szopási probléma. Némi? Alig szopott, már egész vékonyka volt, mi pedig diktáltuk bele a lefejt tejet, fecskendőből. Közben pedig folyton odatettük cicire tőgyre, hogy hátha megy ez már magától is. És türelmünk rózsát termett: ma már önállóan, erősen, nagy mennyiségeket szopott. Második napja kihozzuk Színest legelni, mert már nagyon akart jönni és akkor kijönnek vele a picurkák is. Legtöbbet alszanak, de ha ébren vannak, már felfedező útra indulnak, na meg harcoskodnak és közben pusziszkodnak. A legnagyobb vesztes Pörc, aki ilyenkor meg van kötve, azért is hallatszik a háttérből a nyüszítése.

2015. május 10.

Színes nehéz napjai

Azt egyértelműen, már elég régen tudtuk, hogy Színes vemhes: rohamosan nőtt a pocakja és szépen ki is tőgyelt. Pihénél ezt még mindig nem tapasztaljuk, tehát még mindig ott tartunk: vagy vemhes, vagy nem. Színes pedig még a múlt héten elkezdett egyre kevesebbet enni. Lajosom azt mondta, hogy azért, mert már nincs gyomra: elnyomta a pocakja. Engem ez igen aggasztott, múlt szombaton találkoztunk Hasfelmetszővel, neki meg is említettem, de ő csak annyit válaszolt, hogy nem most kell ennie, hanem utána. Na, ezzel nem nyugtatott meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...