tag:blogger.com,1999:blog-9185652166805579790.post1042541429980103388..comments2023-06-11T14:07:37.174+02:00Comments on <a href="http://enkisfalum.blogspot.hu/">Én kis falum</a>: Nyári disznóMesszenéző Minyonhttp://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-9185652166805579790.post-3540602288122741522013-10-31T16:03:35.252+01:002013-10-31T16:03:35.252+01:00Ez ott is szokás volt, ahol gyerekkoromban az Alfö...Ez ott is szokás volt, ahol gyerekkoromban az Alföldön töltöttem a disznóvágásokat. De sajnos csak másnap jutott eszembe, amikor már be volt zacskózva a hurka. Talán majd legközelebb. És ezentúl bélből is sokkal többet veszünk.<br />Tényleg eltűnt csakBea blogja! Mi lehet vele?Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9185652166805579790.post-37038516679577346802013-10-31T15:12:04.738+01:002013-10-31T15:12:04.738+01:00A bélből bőven be lehet vásárolni, mert még egy év...A bélből bőven be lehet vásárolni, mert még egy év múlva is fel lehet használni. <br />Nálunk szokták a hurkát csepleszbe is szokták tölteni. (A disznó hashártyája.) Abárolás után ki kell teríteni. A hurka masszájából helyes kis rudakat kell készíteni és csepleszből olyan darabot kell levágni hogy teljesen becsomagolja. (Vagy fordítva: olyan rudat kell formálni ami beleillik abba a cseplesz darabba ami lyuk nélkül kivágható.) Az így készített hurka a kedvencem. Laci<br /><br />Ui: Nem tudja valaki, hogy mi lett Beával? Még a blogja is eltűnt!Anonymousnoreply@blogger.com