2014. április 16.

Több is jár

Jelentem, péntek óta többé-kevésbé Kisfaluban vagyok és jövő keddig itt is maradok! Először ismét csak egy kisfalusi hétvége látszott, és esetleg a húsvéti, megint csak jelentős kórházlátogatási egyeztetéssel. Csakhogy közben elhangzott egy bűvös mondat: „Édesanyjának rehabilitációra van most szüksége.” Jött az információgyűjtés (hova érdemes), telefonálgatás (hol fogadják, mekkorák a várólisták), majd ismét az über szuper protekció bevetése, végül pénteken a Kisfaluba utazás Visegrádon keresztül, ott terepfelmérés és a megegyezés: hétfőn fogadják anyukámat. A hétfőből a szállítás megszervezése miatt végül kedd lett, de mivel Visegrád majdnem ugyanolyan messze van Pesttől, mint Kisfalutól, semmi sem tarthatott vissza attól, hogy ezt a hetet itt töltsem.

Ráadásul nem egyedül, mert Lajosom már múlt szerda óta itt van, kihasználva a lehűlést, füstöl. Füstöli Mangal Ilona alkatrészeit és füstöl mellette felszeletelt trappista sajtot. Azaz sokszor én füstölöm, ha ő éppen valamerre kóricál.
A kerttel most nem nagyon van dolog. A múltkor elvetettem, amit el kellett akkor, a többiek (kabakosok, bab) vetése még ráér, főleg mert ilyen piszok hideg van. A füvet kellett levágni, ez megtörtént. A palántáimat pedig átköltöztettük Pestről Kisfaluba, most itt pátyolgatom őket. Idén nem akkora sikertörténet a palántanevelés, főleg a paradicsomok között dúl a palántadőlés, de valami majd csak lesz belőlük. Mondjuk nem is volt idén annyi időm velük foglalkozni, csak elvannak magukban szegények. Pénteken érkezik hozzánk kertészlegényünk, akkor majd együttesen hatunk rájuk.
A tulipánok végül is megvártak, még megmutatták szépségüket. Ismét teljes színpompában virítottak, mint tavaly. Készült is róluk fénykép, de ebben a hidegben nem fogok fényképeket mutogatni (bár ma már picit jobb idő van, mint tegnap, de még mindig nagyon hideg). Ha leszaladok a falusi wifihez, dermedt kézzel éppen csak a levelezésemet intézem, na meg esetleg feltöltök egy bejegyzést a blogba, de fényképekkel nem foglalkozom. Majd jövő héten, ha Pesten leszek, utólag megmutatom őket.

2 megjegyzés:

  1. Probaljatok meg copfba font fokhagymat es felfuzott, daralnivalo szaraz pirospaprikat fustolni! Mennyei! Jo idot , jo idotoltest, boldog Husbeti unnepeket es gyogyulast anyukadnak!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A fokhagymát mi is éppen most hallottuk, hogy érdemes, Lajosom ebben a pillanatban pucolja, de nálunk rácson fog füstölődni, nem copfba fonva.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...