2020. december 21.

Hiánypótlás: nem tűntem el

Az a fajta ember vagyok, aki nagyon, de nagyon lelkesen bele tud fogni valamibe, aztán egy darabig tart a lelkesedés, és ahogy jött, huss, el is múlik. Ez történt ezzel a bloggal is. Tovább éljük kisfalusi életünket és időnként eszembe is jut, hogy jó lenne megírni a történéseket, mert milyen jó visszaolvasni őket, aztán a gondolatot nem követi tett. Pedig történés aztán volt bőven.

Kisfaluban: most is minden évben megtartjuk a szokásos eseményeket, azaz idén nem mindent, a COVID-19 miatt. A Falunap elmaradt, de a Hídnapot és a Szilvanapot megtartottuk, óvatosan hirdetve, hogy nagy tömeg ne érkezzen a falun kívülről. Minden eladó ház elkelt, ennek nagyon örülünk. Rajtunk kívül is van már jó néhány család, akik végleg ide költöztek, idősebben is, fiatalabbak is. És akik házat vettek, mind lelkesen kapcsolódtak be a falusi eseményekbe, szervezésekbe. Most is, ha egy közös eseménynek híre megy, legyen az útszéli szemétszedés, patakmeder takarítása áradás után, mindig sok résztvevő akad. És hogy, hogy nem, ezen események végén előkerülnek a sörök, borok, pogácsák, és vagy valaki kertjében, de most már sokkal inkább a Ligetben letelepedünk egy kis jólérezzükmagunkatra.

A magánéletünkről röviden: a tanításba is az előbb említett nagy lelkesedéssel vetettem bele magam, de valamelyest már ez is csökkent, de mit tegyek, valamiből élni kell a nyugdíjig is. Úgyhogy jelenleg ez a főállásom, az első saját osztályom most májusban fog ballagni. Emellett másodállásban dolgozom a Lapnál is, na ez a szerelem nem akar elmúlni. Volt bánat is, gyász is, de nagy öröm is: először esküvő, aztán első unokánk érkezése, ő nemsokára két éves lesz.

Éppen egy éve estünk át életünk talán legnagyobb kalandján: egy 30 napos vietnámi utazáson. Erről nem mesélnék itt többet, bár igen eseménydús volt. Annyira, hogy az akkor készült útinaplómat elkezdtem összerendezni egy blogban, amit itt találhattok: Vietnám személyesen. Ide invitálok most mindenkit, mert a fölös energiáimat most ebbe a blogba fektetem bele. 

Na meg a szokásos éves kisfalusi naptár készítésébe.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...