2012. október 18.

Újraköltöztem

Ma adtam fel. A freeblognál már hónapok óta hitegetnek minket, hogy javítgatnak, szerelgetnek, hogy jobbá tegyék a rendszert. Eközben pedig egyre rosszabb lett. Van, amit Ti is láthattatok: hogy eltűnik órákra, vagy ahogy mostanában szokott, napokra. És vannak, amiket csak én látok: hogy nem tudok keresni bejegyzésekre; hogy hónapok óta nem kapok e-mailt arról, ha valaki hozzászólt egy bejegyzéshez; hogy folyamatosan azt mutatja egy-egy bejegyzésnél, hogy 0 az olvasottsága. Ez utóbbiról pontosan tudom, hogy nem igaz, de fontos információ volt, hogy egy-egy bejegyzést hányan olvasnak, a 0 pedig nem információ. Közben türelemre intenek minket, hogy most aztán már tényleg, csak egy picit várjunk, és minden jó lesz. A türelmem ma elfogyott, mert megint rengeteg mindent szeretnék mesélni a múlt hétvégéről, miközben mindjárt itt a következő, hosszú hétvége, várhatóan megint tele eseményekkel. Nekem pedig addig el kell mesélnem a múlt hétvégét.

Annak idején, amikor elhagytam az indexes blogot, már gondolkodtam a blogspoton, de akkor még nagyon nehézkesnek tűnt. Azóta viszont úgy vettem észre, nagyon sok pozitív változás történt itt a használhatóságban. Ráadásul a freeblog egy magyar rendszer, olyan családiasnak tűnt, minden problémámat egyből megoldották, minden e-mailben feltett kérdésemre egyből válaszoltak. Egészen egy évvel ezelőttig. Azóta sosem jön válasz, pedig a problémák sokasodnak. És most úgy gondolom, hogy ha meg is oldódnak ott a problémák, én már akkor is itt maradok, ha egyszer már ideköltöztem. De van egy félelmem: a freeblog már a második blogrendszer, ahol blogolok és úgy tűnik, befuccsol. Remélem, ez a boszorkányságom nem fog hatni a blogspotra is. A másik (remélem, szintén alaptalan) félelmem, hogy nem tudják többet életre kelteni a freeblogosok a blogot. Ugyan valamelyik nap egy röpke ötperces működés közben csináltam gyorsan egy blogmentést, tehát minden megvan, de akkor nem tudnék hivatkozni a régi bejegyzésekre. És itt adódik a problémám is: hogy tudassam az olvasóimmal, hogy elköltöztem? Aki valaha írt megjegyzést a blogomhoz és annál megadta a címét, azoknak tudtam küldeni e-mailt, de szerintem vannak zugolvasók is. Hát, nem tudok mit tenni, mint hogy reménykedem, hogy mégiscsak föléled az a blog. Áthozni az egészet iszonyú nagy munka lenne, azt nem vállalom. Csak a két legelső bejegyzést mentettem át ide is, hogy az elindulás dokumentálva legyen.
Most mindenesetre üdvözlök itt mindenkit! Még majd csinosítom a ruhát, de ahhoz is bele kéne látnom a régi blogba, hogy minden funkciót áthozzak. A számlálót már átmentettem ide, meg tudtam oldani, hogy folytonos legyen. És most várom az olvasónak jelöléseket, a hozzászólásokat!! Egyelőre még teljesen szabaddá tettem a hozzászólást, nem kötöttem semmihez, majd ha lesz rá okom, megváltoztatom ezt.
És most azonnal neki is látok a beszámolóknak.

10 megjegyzés:

  1. Köszöntelek itt a blogspoton, remélem, hogy jól érzed majd magad!

    VálaszTörlés
  2. Szia!Bízom abban, hogy többet nem kell költöznöd, és örülök annak, hogy szinte változatlan formában át tudtad hozni a blogodat. Az olvasóid pedig biztosan megtalálnak itt is, hiszen kíváncsian várjuk minden beszámolód :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nagyon aranyos vagy. Most éppen működik a freeblog, úgyhogy gyorsan közzé is teszem ott, hogy ittvagyok.

      Törlés
  3. elvileg a blogspoton van import funkció, nem tudom, hogy a freeblogos mentést tudja-e kezelni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többször is próbáltam, hosszan tanakodott, de nem kérte (hibát jelzett).

      Törlés
  4. Hú, minyon, úgy örülök, hogy átjöttél. Amúgy bárhová mész, én úgyis megtalállak!

    A freeblog haldoklik, most már alig tölt be :(

    Annyit csak még, hogy beállításokban állítsd át a kommentboxot felugró ablakra, és kapcsold ki a szóellenőrzést, mert a blogspot egyik nagy hibája, hogy amikor olyan blogon akarok kommentelni, ahol ezek nincsenek így beállítva, akkor már a profilomat sem ismeri fel. Így nyomkodom majd a végtelenségig a frissítés gombot, mire hajlandó engedni a kommentemet, legalább névtelenül.
    Freeblogon Morgo voltam, itt Fernel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szóellenőrzést kikapcsoltam, mert az nagyon utálatos itt a blogspoton. Mennyire nagyon fontos a felugró ablak? Mert ez az elrendezés, hogy mindenkinek tudok közvetlenül válaszolni, nekem sokkal jobban tetszik. Ha kidob, akkor írj Névtelen néven :)

      Törlés
  5. Megjöttem én is.Remélem nem leszel banya mert én tutira nem tudnám átmenteni a blogomat sehova.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...