2013. április 19.

Ilyen volt – ilyen lett

Mondták is sokan, de magunktól is tudtuk, hogy a fa idővel sötétedik. Mégis megdöbbentő, hogy már 7 év alatt ekkora változás lett a födémben.

Ilyen volt 2006 nyarán:
És ilyen most:

5 megjegyzés:

  1. nekünk is ilyen a faházunk, én imádom az érett színét :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűen érik! Én ezt eddig a fenyőágyainkon figyeltem meg, az is hamar érik, szerintem nincs benne furcsa, hogy ennyi idő alatt ennyit változott a födém színe. És nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Én felületkezelő boltban dolgozom, asztalos ipari szakmában. Igen, ez egy jelenség a fenyőnél. Sokan vesznek új bútorokat, amik nyers fenyők, és kb. ilyen a különbség, s azért jönnek hozzánk, hogy ugyanazt az öreg színhatást elérjék. Ezért szoktak sárgás pácot választani, ami öregbíti a fenyőt.
    Egyébként van akinek ez nem tetszik, vagy felhívja az asztalos a figyelmet erre a jelenségre, hogy ez évek múlva ilyen lesz, ezért valami gyenge fehér páccal lepácolják. És akkor nem sárgul be. Nekem mondjuk tetszik így is, úgy is. Épp valamelyik utolsó bejegyzésemben viszont tettem fel képet, hogy a fenyő kis szekrényt fehérre pácoltam. És nagyon kellemes színe lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem baj, hogy érok, sötétedik, sőt! Csak azon csodálkozom, hogy ilyen hamar. A tölgyfa asztalhoz is, ami csak alig két éves, már teljesen hozzáérett a fenyő láb.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...