2014. október 16.

Majd ha fagy!

Borzasztó a szúnyoghelyzet, ami nem is csoda, akkora áradás és olyan sok víz után, ami idén volt. Igazából az a csoda, hogy csak most lett rengeteg szúnyog, egész nyáron nem volt. De most szinte elviselhetetlen. Bár, a szúnyogriasztó kétség kívül még elviselhetetlenebb, legalábbis számomra. A szaga is, de főleg a tudat, hogy vegyszerezem magam. És majd csak nem fújkálhatom magam furtonfurt, amikor kimegyek a kecskékhez? Akkor a legszörnyűbb, amikor kiviszem, vagy beviszem őket. Amíg a nyakörvükre rakom a pórázt, a rohadt kis dögök mind megtalálnak és zümmögnek a fülembe. Nem mondom, azt sem csípem, ha megcsípnek, de az mind semmi ahhoz, ha a fülembe zümmögnek! És nincs szabad kezem, hogy csapkodjam őket. Áldott civilizáció és áldott szúnyogháló, amitől lehet úgy szellőztetni, hogy ne jöjjenek be!

Majd ha fagy, nem is kicsit, akkor eltűnnek a szúnyogok. De majd ha fagy, vége, leszedhetem a még mindig fejlődésben levő babot, cukkinit, spenótot, zellert! Sőt, ma még négy kicsi paprikát is leszedtem. De amitől a legjobban tartok, hogy majd ha fagy, megfagy a fű és hol fogjuk legeltetni a kecskéket? Akkor marad a széna csak?
Most akkor várjam a fagyot, vagy sem? Mindenesetre ameddig a szem ellát, egyik időjárásjelző oldal sem ígér fagyot egyáltalán.

1 megjegyzés:

  1. Nálunk is nyüzsögnek a szúnyogok, mindkét gyerek csupa pötty. Nagyon lassan gyógyulnak a csípések.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...