2015. szeptember 11.

Elmúlt egy év

Érdekes, ahogy telnek az évek, mennyire szembeötlő, hogy egy-egy nagy történelmi esemény mekkorát veszít a jelentőségéből. Vagy elnyomja valami sokkal jelentősebb, például most a menekültválság. Nem vagyok egy nagy híradónéző (mert annyira utálom a politikát), de az ötperces híreket meg szoktam hallgatni és ma egyszer sem hallottam megemlíteni, hogy szeptember 11-e van. A neten is csak icipici hírt olvastam róla. De ettől még nem feledkezhetünk meg róla, hogy évforduló van: házvásárlás évfordulója, a 14-edik.

És nem is olyan régen elmúlt egy másik évforduló is: az ideköltözésünk első évfordulója. Bizony, már elmúlt egy éve, hogy Kisfaluban lakunk! És nem bántuk meg a költözést, egy pillanatig sem! Kettőnk közül én vagyok az, aki többet tartózkodik itt, Lajosomat sokszor elszólítja a munkája. Én vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy tudok itthonról dolgozni, de ettől még nem tudok Budapest-mentesen élni. Kb. kéthetente szoktam Pestre menni, ha Anyukám éppen nincs kórházban és „csak” látogatom, illetve a munkaügyeimet intézem. És valahányszor, amikor Pesten vagyok, már az első pillanattól kezdve vágyom vissza Kisfaluba. És nem azért, mert ott, ahol éppen tartózkodom, ne érezném jól magam: szeretek Anyukámmal is és a munkatársaimmal is találkozni. Csak éppen A-ból B-be eljutni, közben BKV-zni és aluljárókban vagy az utcán mászkálni, közben elviselni a tömeget, a zajt és a bűzt, na abból nagyon hamar elegem szokott lenni. BKV-zom, mert a bringám már Kisfaluban lakik és autózni, na azt sokkal jobban utálok, mint BKV-zni, pedig azt sem szeretem.
Aztán, amikor visszaérek a faluba, elönt a nyugalom. A legjobban azt szeretem, hogy ha este (mint most is) kinézek itt mellettem az ablakon, akkor nem látok semmi mást, csak a tökéletes sötétséget. Nincs egy deka fényszennyezés sem. És csönd van. Nyugalom. És a nyugalom nem nyomasztó. Igaz, hogy megesik, hogy egy-két napig nem találkozom senkivel, de ez inkább csak rajtam múlik. És ilyenkor is kitárul előttem a világ a technika jóvoltából: itt a telefon és net. A munkámmal kapcsolatban is sokat kommunikálok másokkal, ráadásul éppen ebben az évben belecsöppentem egy állati izgalmas munkába, aminek köszönhetően az elmúlt egy évben annyit kellett gondolkodnom, mint előtte évekig összesen sem. És nagyon jó volt alaposan megtornáztatni az agyam, igaz, rendesen ki is fáradtam bele. Sajnos, ez a munka nemsokára véget ér, de akkor meg a felszabaduló energiáimat fordíthatom másra.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne vágynék el egyszer-egyszer messzebbi tájakra, de akkor is igyekszem elkerülni a nagyvárost. És ez éppen egy olyan év volt, amikor többször is volt alkalmunk utazni. Megünnepeltük mindkettőnk 50. születésnapját, egyszer Český Krumlovban, egyszer Kőszegen. Karácsonyra pedig egy lillafüredi kiruccanást kaptunk és a szokásos téli Bogács-látogatás sem maradt el. Még egy kis nyaralás is belefért: augusztus végén egy hetet Székelyföldön töltöttünk, miközben egy lakodalomban is részt vettünk. Ezalatt az állatokat hol valamelyik gyerekünk látta el (főleg, amikor Színest fejni is kellett), de volt, hogy Szántóvető vállalta ezt a feladatot.
Szóval elmúlt egy év. Eseménydús volt és mégis nyugalmas. Ilyeneket kérünk még sokat.

6 megjegyzés:

  1. Megnyugtató olvasni soraid. Talán, mert tökéletesen érzékeltetted az érzéseid... Köszi!
    És még több boldog évfordulót!! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm mindenkinek :)
    Közben folyamtosan történnek az események, és talán pont ezért sosincs időm, vagy inkább energiám elmesélni őket. De már jönnek az egyre hosszabb esték, akkor igyekszem mindent bepótolni.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Én (is) nagyon szeretlek olvasni:) remélem azért rendben vagy, csak nincs időd... Várunk vissza!

    VálaszTörlés
  4. Igen, időm is kevés van, meg valahogy érkezésem sincs. Pedig tényleg annyi minden történik velünk, folyamatosan fényképezek is, hogy majd ez a blogba, aztán amikor odakerülök, hogy most kéne írni, addigra elfogy az energia. Tudom, és jólesik tudnom, hogy várjátok, ez hajt is, de valahogy mégsem megy... Megpróbálom összeszedni magam :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...