2013. február 24.

Pillanatképek a télutóról

Beszámoló Jégtörő Mátyás napján, egyben Pörc második szülinapján.
Ismét tele voltunk hétvégi programokkal, de egy nyúlfarknyi kisfalusi látogatás szükséges volt, ez gyakorlatilag 24 órásra sikeredett: péntek déltől szombat délig. Két okból mentünk. Az egyik, hogy már két hete nem voltunk, és föl akartuk valamennyire fűteni a házat, ami már az idei tél szokásához híven 4 fokosan fogadott minket. A másik ok, hogy jövő héten esedékes, ezen a télen második disznóvágásunkhoz fölmérjük, hogy mennyi fűszer és egyéb szükséges kellék maradt meg az őszi vágásból. Mindkét feladatot teljesítettük és az időjárás-előrejelzést tekintve (mely szerint jövő héten már melegedés várható) már nem szórtunk sót a lefolyókba, csak a vizet engedtük le.

De még egy reméljük tényleg utolsót, bár nagyon gyengét, támadott a tél. Kisfaluban még maradt valamennyi az előző hóból, majd a támadás megkezdődött.
2012. február 22, péntek, 13:44. Elkezdett hatalmas pelyhekben esni a hó:
2012. február 22, péntek, 15:07. Szakadt a hó:

2012. február 22, péntek, 16:56. Mindent hó borít, amolyan éppencsakhogy el nem olvadt, mindenre tapadó fajta. És annak ellenére, hogy már nem kívántuk, gyönyörű lett a táj:

2012. február 23, szombat, 10:03. Zúgva szakadt az eső. Olvasztott mindent, ami előző nap leesett és nagy feketeséggel hozta a hatalmas sártengert:
De nem bánjuk, hogy elmúlik a szép nagy fehérség. Láttuk most már januárban-februárban eleget, jöhet a tavasz!

3 megjegyzés:

  1. Így, így! :) Eszter

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is, már ami a hóesést illeti, ugyanez a helyzet! Csak annyi különbséggel, hogy nálunk a kertben tiszta hó még minden,idő kell neki, míg a 35 cm elolvad. De már mi is nagyon várjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont 35 cm hónak nem lenne szabad gyorsan elolvadni, az veszélyes: abból lesznek az árvizek és a föld sem kapja meg olyan szinten a nagyon hiányzó nedvességet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...