2013. június 21.

Az élet apró örömei

1. Reggel madárdalra, és nem autó- és repülőgép zajra ébredni, egy nagyot nyújtózni az ágyban és megállapítani, hogy de jó, hogy itt vagyok. Mondjuk üröm az örömben, hogy sokáig nem lehet nyújtózkodni, mert kelni kell, hogy meglocsoljam a kertben a rengeteg gaz mellett az egyre több mindent, ami szívós munkám eredményeképpen kibukkan a gazból.

2. Locsolás után leszelni egy szeletet a saját füstölésű sonkából, megenni egy szelet saját sütésű jó magos kenyérrel, majd desszertnek még betolni egy szelet szintén saját sütésű kakaós fonott kalácsot saját eperlekvárral. Teljesebb lenne az öröm, ha a sonka mellé már saját paprikát és paradicsomot lehet enni, de ez még várat magára. A reggeli végén pedig egy bögre tejhabos kávé elkortyolgatása a teraszon.
3. Napközben a szellős tornácon dolgozni serényen, majd amikor ott már nagyon meleg van, akkor folytatni bent a hűvös házban (bár ma már elérte a hőmérséklet bent a 24 fokot).
4. Lassan, komótosan ebédelni valami finomat.
5. Késő délután gazolás közben fölfedezni, hogy jé, itt is van egy paprika, itt meg egy paradicsom. Majd dolgom végeztével végignézni azon az ágyáson, amit sikerült végre gazmentesítenem (ilyen még nem sok van).
6. Szürkületkor beállni a hordó alá és lemosni az izzadtsággal elkeveredett szúnyogriasztót. Ez a nap fénypontja, az apró örömök közül a legnagyobb.
7. Már tisztán fölbontani és lassan elkortyolgatni egy üveg grapefruitos Radlert.
8. Vacsorára megeszegetni egy nagy tál meggyet. Mert a kertben levő meggyfa ilyen meglepetéssel fogadott:
Még soha nem volt rajta ennyi meggy, úgy látszik, jót tett neki a két permetezés (a lemosó és a rovarok elleni). Pedig néhány éve még azt hittük, végleg elpusztítja a tűzelhalás vagy mi, de a tövig való visszametszés után kihajtott. A héten több helyen is olvastam, hogy már másfél bögre meggy is milyen antioxidáns hatással bír.  Hát akkor én most nagyon antioxidos vagyok.
9. Este megírni egy blogbejegyzést, közben a vadászatból hazatérő Kacor dorombolását hallgatni az ölemben.
10. Végül fáradtan elnyúlni az ágyban, kézbe venni egy könyvet, hogy aztán már a második oldalnál lecsukódjon a szemem és mély álomba merülni.
Jól érzem magam.

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni ezt a kis számlálót. Én is nagyon el tudnék viselni egy hasonlót már. Tegnap, mikor bent elértük a 31 fokot, rád gondoltam és arra, hogy nálatok mennyi lett a 22-ből, de úgy látom még lehet borzongani.

    VálaszTörlés
  2. Kint 38 fok van. Már reggel 8-kor 33 fok van van.:( De mindjárt vége. Legalábbis, ha hihetünk a jósoknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyen is vége, mert mégis vissza kell mennem hétfőn Pestre.

      Törlés
  3. Nálunk tegnap már 30 fok volt bent, és reggel sem volt sokkal hűvösebb kint. annyira cserélnék azokkal, akik élvezetet találnak a kánikulában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem így jó :) De a viccet félretéve: azok élvezik, akik akármikor meg tudnak tőle szabadulni, akár vízben, akár egy hűvös házban. De ez már nem is kánikula, ez már annál is több.

      Törlés
  4. Sajnos a vályogház is felmelegszik, akárki akármit mond. Egy ideig jó, de aztán ha hosszú ideig van hőség, akkor ott is eléri a 30 fokot, ez volt pl. tavaly is. Azért persze irigyellek, mert én is inkább ott aszalódnék, mint itthon, hiába van itt klima. Na majd a jövő héten. Most pedig megyek és megkóstolom a saját kenyeremet saját eperdzsemmel:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt jól teszed :) Nálunk itt bent még sosem volt 26 foknál több. Ha betartjuk a szabályt, hogy akkor nem nyitunk ablakot, ha kint melegebb van, mint bent, akkor nem melegszik föl. És ha lehűlés jön és szél, a huzat nagyon hamar lehűti a vályogfalat.

      Törlés
    2. Kedves Minyon!
      Milyen permetezőszert használtatok a meggyre?
      Köszönöm.
      Csaba

      Törlés
    3. Lemosónak rézoxikloridot, rovarkártevők ellen pedig Decist. Úgy nézem, ez utóbbit ismételni kell, mert kezdenek ragadni a levelek, de majd csak ha leérett a meggy.

      Törlés
  5. Klasszak ezek az apró örömök...

    Hát már nálunk is 25 fok van a házban, igaz, nem vályog hanem tégla, de azt gondolnám, hogy az 50-es falak szigetelnek a meleg ellen. Persze hogy nem, hiszen az ablakok meg nyitva vannak. Nem tudok a lakásban meglenni zárt ablakok mellett, mindig rám tör a klausztrofóbia ilyenkor, így tavasztól őszig egyfolytában nyitva vannak az ablakok. A hálóban késő őszig. Én szeretem a meleget, de ez már nekem is sok.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk szerintem 35 fok is van. Én szeretem a meleget. Kívülről már hűs fuvallatokat érzek, bevallom most jól esik. Igazuk volt az időjósoknak, bár holnapra még 31 fokot mondanak. Egész nap a kertben hűsöltem, mert ott bizony hidegebb van mint nálunk a lakásban:) Napon mondjuk dőlt rólam a víz, de az is tök jó volt, kell a méregtelenítés!:) Nem is annyira a hideg hiányzik a kertből, hanem inkább az eső.
    Tök jó volt a bejegyzésed, fincsi lehetett a meggy.

    VálaszTörlés
  7. Éjjel jött egy finom kis eső és reggel sokáig, amíg ki nem sütött a Nap, 22 fok volt kint! Azóta már följebb ment, most 26 fok van, de tényleg úgy tűnik, vége van a nagy melegnek.

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyn jó bejegyzés, indíthanál egy felhívást/díjat/bárakármit ezzel: írj tíz dolgot aminek örültél ma...

    VálaszTörlés
  9. Hogy én milyen IRIGY vagyok, hogy ilyenekben van részed kedves Barátném!:-)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Piszkénél és Melinél láttam az ő bejegyzésüket, így kerültem hozzád, és utólagos engedelmeddel én is megírtam. Köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...