2013. május 10.

Hajtakaró

Amikor elültettük a Szántóvetőtől kapott málna- és szőlőtöveket, meg kellett jelölni, hogy hol vannak. A málnákat személyesen Szántóvető metszette vissza egészen a földig, a szőlőket pedig eleve úgy kellett elültetni, hogy csak egy szem látsszon ki a földből. Nem volt elég karónk, így Lajosom az idén lemetszett gyümölcsfa ágakból vágott le karódarabokat. Már amikor ültettük a szőlőt, akkor gondoltam is, hogy ezek még milyen élő vesszők, lehet, hogy kihajtanak. És lám, a szőlő mellett látszik is, hogy hajt a karó. Hajtakaró.
Imádom a magyar nyelvet.

5 megjegyzés:

  1. De irigylem a földedet! Ez nálam esélytelen, pedig úgy át tudnám tudnám menteni a szilvafát !
    Én most bujtással próbálkozom, egy tűztövisnél már sikerült, most tűztövist, aranyvesszőt, és mogyorót bujtogatok! :) (Ilyen ez a magyar nyelv )

    VálaszTörlés
  2. Amellett, hogy ezúttal is nagyra értékelem a magyar nyelv szépségét, elmondom, mi jutott nekem eszembe egyből a címről. Azt mondják, hogy a bekóborló vadak (őz, szarvas, vaddisznó) ne egyék meg a veteményt, levágott hajat kell kitenni. A klasszik megoldásra fittyet hányva a meg nem említendő illető csak úgy natúr széjjelszórta a fodrászatból összeszedett levágott hajat. Utána mindig elég sokáig tartott neki megmosni a salátát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi, én még csak olyannal találkoztam, hogy homokos talajon nő a saláta és lehetetlen róla lemosni a homokot. A homok csikorog a fogunk alatt, de szerintem a haj sokkal rosszabb, főleg a festett. Na meg a melírozott!!

      Törlés
  3. Piszke: Én ezt kutya szőrrel halottam, az egyik néni kért is tőlem egy zsákkal erre a célra . Mondjuk nem salátára, hanem kukorica föld szélére kellett :)

    VálaszTörlés
  4. Egy hét alatt nagyot nőtt a hajtakaró: már sokkal több hajat be tudna takarni. De legalább a málna is hajt. Hajtamálna.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...